Vakkundig stucwerk en spackspuitwerk in Drachten en omgeving

Met schitterend stucwerk geven we iedere ruimte of muur eenvoudig een nieuwe, frisse look. Kies voor traditionele ornamenten in de woonkamer of juist voor een moderne betonlook in de badkamer of keuken. Wat uw keuze ook is, bij Witveen zit u goed; wij zijn dé stukadoor in Drachten.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Stucwerk

Stuc, ook wel stucco of pleister genoemd bestaat uit een mengsel van zand of kleine steentjes, water en een bindmiddel als gips, kalk, cement of leem. 

De voordelen van stuc:

  • Het kan zowel binnen als buiten opgebracht worden

  • Het geeft een strakke afwerking

  • Het geeft een waardevermeerdering van de woning

  • De ruimte lijkt lichter en daardoor groter

  • Het is een goede ondergrond voor verdere afwerking

Spackspuit

Stucwerk kan met de hand of machinaal worden opgebracht. Machinaal aangebracht stucwerk heet spack. Het stucwerk wordt door middel van spuiten in twee lagen opgebracht, waarbij de tweede laag een structuur bevat.

Afspraak maken

Restauratie

Hebt u stucwerk aan de buitenkant van uw woning, dan wordt dit in de loop der jaren aangetast door weersinvloeden, zoals regen, wind, sneeuw en door uitlaatgassen en roet. Wij restaureren uw beschadigde stucwerk, waardoor uw woning er weer als nieuw uitziet. Een extra voordeel van gerestaureerd stucwerk is dat u uw woning extra isoleert.

Ook in stucwerk dat binnenshuis is aangebracht, ontstaan na verloop van tijd scheurtjes of gaatjes. Omdat stucwerk een zachte structuur heeft, is de kans op beschadigingen van bijvoorbeeld hoeken aanwezig. Restauratie frist uw muren weer helemaal op.

Misschien bent u in het bezit van een monumentaal pand of van een huis uit bijvoorbeeld de jaren dertig met een versierde gevel of ornamenten en/of sierstrips. Ook deze worden door de jaren heen aangetast. Wij restaureren uw stucwerk in authentieke stijl waardoor uw prachtige huis in alle glorie hersteld wordt.

Vraag naar de mogelijkheden

Onderhoud

Stucwerk moet goed onderhouden worden, zeker als het aan de buitenkant van uw woning is aangebracht. Vervuiling wordt snel zichtbaar, met name als het om ruwer stucwerk gaat. Het is dan ook verstandig om een waterwerende laag, die ook mos en algenvorming tegengaat, aan te brengen.

Het reinigen van het stucwerk gebeurt onder hoge druk en moet minimaal één keer per vijf jaar gebeuren om echte aantasting te voorkomen.

Contact opnemen voor onderhoud

Projecten

De mogelijkheden van stucwerk zijn eindeloos. Neem een kijkje in onze fotogalerij en krijg een indruk van wat er allemaal mogelijk is bij Witveen Spackspuit- en Afwerkingsbedrijf.

Telefoon icoon

Op zoek naar een stukadoor? Bel: 0512 - 37 29 17 of 06 28878748

Contact